Een prognose maken

Scenario's

Scenario's voor begroting en prognose

Scenario's maken het mogelijk om meerdere begrotingen en prognoses naast elkaar te zetten of met elkaar te vergelijken.

De scenario mogelijkheid is beschikbaar bij het Insights Premium abonnement voor begrotingen en bij het Insights Ultimate abonnement voor begrotingen en prognoses.

Doorloop de volgende stappen voor een begroting en prognose scenario:

• Open de begroting of prognose. Indien er al een begroting of prognose aanwezig is dan is deze direct aangemerkt als scenario 1.
  • Pas eventueel de naam van het scenario aan door links boven  op   te klikken. Pas de naam van het scenario aan en kies voor wijzigen.
  • Er zijn altijd 4 scenario's beschikbaar. De werkwijze per scenario is identiek aan het uitwerken van een begroting of prognose.
  • Het is mogelijk om binnen scenario 2 t/m 4 de gegevens over te nemen uit scenario 1. Kies voor de optie en kies voor de optie overnemen uit begroting of prognose. De gegevens van scenario 1 worden gekopieerd naar het openstaande scenario.
  • Zodra er meerdere scenario's beschikbaar zijn is het mogelijk om binnen een presentatie van scenario te wisselen. Kies rechts boven voor de optie en selecteer het gewenste scenario voor de begroting of prognose. De aanwezige tabellen en widgets zullen automatisch veranderen met het gekozen scenario.

Het is niet alleen mogelijk om van scenario te veranderen binnen een presentatie maar binnen een widget of tabel is het ook mogelijk om een scenario als vaste waarde te koppelen. Zo is het mogelijk om alle scenario's naast elkaar te zetten in een tabel of grafische widget.

Tabel:

• Selecteer de tabel en kies voor de rechter menu optie aanpassen (beheer rechten nodig in het geval van een sjabloon).
  • Ga naar het tabje kolommen, selecteer een bestaande kolom of voeg een kolom aan de juiste groep toe.
  • Via de optie waarde kan een scenario waarde vastgezet worden binnen de tabel. Wil je de scenario optie dynamisch houden kies dan voor de waarde begroting of prognose, de weergave zal dan mee veranderen met het geselecteerde scenario.

Grafische widget:

• Selecteer een widget en kies voor de rechter menu optie aanpassen (beheer rechten nodig in het geval van een sjabloon).
  • Ga naar het tabje grafiekseries.
  • Via de optie waarde kan een scenario waarde vastgezet worden binnen de widget. Wil je de scenario optie dynamisch houden kies dan voor de waarde begroting of prognose, de weergave zal dan mee veranderen met het geselecteerde scenario.

De scenario optie is voor een beperkte groep gebruikers beschikbaar. Wil je de scenario functionaliteit zelf ervaren? Stuur een email naar support@visionplanner.com om deel te nemen aan de kennismakingsperiode.

Toekomstige verbeteringen scenario functionaliteit

• Instelbaarheid rubriek instellingen (BTW en betaal instelling) per scenario.
  • Kolomdefinities reageren op scenario's.
  • Kopiëren investeringen en leningen.