Export

Unit4 Fiscaal Gemak

Benodigdheden

• Alleen kantoormedewerkers mogen de rechtsvorm en RSIN aanpassen en een nieuw dossier aanmaken
  • Een van de samenstelabonnementen voor het genereren van de fiscale export in het (samenstel)dossier
Alleen kantoormedewerkers mogen de rechtsvorm en RSIN aanpassen en een nieuw dossier aanmakenEen van de samenstelabonnementen voor het genereren van de fiscale export in het (samenstel)dossier

Stap 1 | Voorbereidingen - Vastleggen voorkeur fiscaal pakket
Ga via de administratiemonitor naar 'Beheer partner' (link rechtsboven in de administratiemonitor).

Het eerste tabblad 'Partner' is direct actief en hier kan je de voorkeur aangeven voor het fiscale pakket. Dit is de standaard keuze in de (samenstel)dossiers. Het is wel nog mogelijk om hiervan af te wijken in het dossier zelf.

Stap 2 | Voorbereidingen - Vastleggen rechtsvorm en RSIN

Ga via het optiemenu naar de instellingenpagina.

Ga via het optiemenu naar de instellingenpagina.

Het tabblad 'Administratie' is direct actief en hier kan je de rechtsvorm en het RSIN (Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) voor deze administratie invullen.

Het RSIN is een verplicht veld in de fiscale export en de rechtsvorm bepaalt welk type export er wordt uitgevoerd.

Rechtsvorm Type Export
 Besloten vennootschap  VPB
 Commanditaire vennootschap IB
 Eenmanszaak IB
 Maatschap IB
 Naamloze vennootschap VPB
 Vennootschap onder firma IB
Bij het aanmaken van een nieuw (samenstel)dossier worden deze ingevoerde gegevens herbruikt. Eventueel kan je ze hier nog aanpassen. Deze aanpassingen worden dan ook direct bij de administratie doorgevoerd.

Stap 3 | Maak een nieuw (samenstel)dossier aan

Volg deze instructies om een nieuw (samenstel)dossier aan te maken.

Stap 4 | Genereer en download fiscale export

Ga naar het tabblad 'Fiscale export' in het (samenstel)dossier.

Klik op het icoontje met de twee pijlen om een nieuwe export te genereren.

Klik om het downloadicoontje (pijl naar beneden) om de fiscale export te downloaden. Er zal een XML-bestand gedownload worden, dat je kan importeren in Fiscaal gemak.

Stap 5 | Fiscaal Gemak | Start nieuwe aangifte

Log in bij Fiscaal Gemak

Kies voor een nieuwe aangifte.

Kies de cliënt waarvoor je de aangifte wilt maken.

Onder het kopje 'Type aangifte' kan de aangifte gestart worden.

Stap 6 | Fiscaal Gemak | Cijfers importeren

Ga in de aangifte naar de 'Winst- en verliesrekening' onder het kopje 'Jaarstukken'.

Bovenaan in het kopje 'Importeren vanuit bestand' kan er een bestand gekozen worden om te importeren. Kies hier het XML-bestand dat je uit Visionplanner hebt gedownload. Klik uiteindelijk op 'Importeer gegevens' om de gegevens te importeren.