Signalen en alerts instellen

Je kunt Visionplanner een melding laten geven bij veranderingen. Zo kan het systeem je op de hoogte houden van veranderingen in bijvoorbeeld kosten. Deze meldingen kan je zelf aanmaken en beheren.

Video

Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld krijgt te zien!

Benodigdheden

• Bewerk rechten
  • Het abonnement Insights Premium of Ultimate

Stap 1 | Signalen en alerts instellen

Als ondernemer wil je natuurlijk zo dicht mogelijk op je resultaten zitten. Door het instellen van signalen en alerts, word je direct ingeseind bij opvallende veranderingen binnen je bedrijfsresultaten.

De signalen en alerts kun je instellen via Opties  >Instellingen>Signalen en alerts.

Signalen en alerts aanzetten

Je stelt het alert eenvoudig in door op het tabblad ‘signalen en alerts’ in het instellingenmenu te klikken. Zoals je ziet, hebben we alvast de meest gebruikte alerts voor je op een rij gezet. Je kunt hierbij kiezen voor een van deze voor-gedefinieerde alerts, maar je kunt ook een nieuw signaal instellen.

Let op: het is niet altijd mogelijk om een alert in te stellen. Je kunt geen alert instellen op kolom niveau.

Nieuwe signalen en alerts maken

Wanneer je kiest voor een specifiek signaal, kun je deze zelf aanmaken. Kies hiervoor in het Signalen en alerts-scherm (onder instellingen) voor ‘nieuw signaal toevoegen’. Je komt nu in het scherm ‘Nieuw signaal’. Selecteer hier de rubriek waarvoor je het signaal wilt gebruiken. Kies voor een naam, een symbool en een waarde die je aan je signaal wilt toevoegen. Klik op ‘opslaan’ en je signaal is ingesteld.

Bestaande signalen en alerts gebruiken

Kies je voor een voor-gedefinieerde alert? Dan kun je deze alert helemaal naar wens instellen. Kies voor een kleur en teken die voor jou goed herkenbaar zijn. Als je klikt op bestaande signalen en alerts kan je deze zelf aanpassen.

Let op: Het is niet mogelijk de titel van bestaande signalen en alerts aan te passen.

Stap 2 | Presenteer de signalen

Wanneer je signalen hebt ingesteld, kan je ze presenteren. Voor meer informatie hierover kan je het volgende artikelen lezen: signalen te presenteren in grafieken en tabellen

Het uiteindelijke doel is een presentatie met daarin signalen.