Het standaard rekeningschema in het sjabloon inlezen

Bij het aanmaken van een sjabloon is het mooi om het standaard rekeningschema van jouw kantoor te gebruiken. Hierdoor bereik je een tijdwinst doordat je administratie bijna tot niet meer hoeft te koppelen. Mocht je een ander rekeningschema hanteren kan je altijd nog per administratie er vanaf wijken.

Benodigdheden

• Beheerrechten voor de kantooromgeving

Standaard rekeningschema met waardes op de rubrieken

Om je cijfers aan ons systeem te koppelen, gebruik je de grootboekrekeningen uit je standaard rekeningschema. Deze grootboekrekeningen bevatten een overzicht van alle financiële stromen welke je gebruikt om nieuwe administraties te maken vanuit je financieel boekhoudprogramma.

Standaard staan er geen waardes in het sjabloon, welke wel nodig zijn om de rubrieken te kunnen zien in Visionplanner. Visionplanner lees namelijk geen "nul"-regels in.

Dit kan op twee manieren worden opgelost, dat is een administratie aanmaken met op elke regel een boeking van 1 euro of de kolommenbalans exporteren naar excel en deze dan importeren in Visionplanner.

Stap 1 | Hoe een standaard kolommenbalans in te lezen

Als eerst moet er vanuit de financiële administratie de kolommenbalans worden geëxporteerd naar een Excel-oplossing. Daarbij dien je deze te kopiëren naar het Excel sjabloon van Visionplanner:

Stap 2 | Kolommen vanuit de standaard naar Excel

Vul de naam van je kantoor in bij Naam organisatie en selecteer het aantal voorloopnullen bij Opbouw grootboekrekening nummers. Kopieer als eerste de kolom met grootboeknummers vanuit de export van de kolommenbalans en plak deze in cel A7 en vanaf daar verder naar beneden. Doe hetzelfde voor de bij behorende omschrijvingen alleen plak deze in cel B7.

Er wordt nu automatisch een fictief bedrag in de kolom Uitkomst gezet, zie het volgende voorbeeld:

Stap 3 | Het Excel sjabloon inlezen

Kies bij de Boekhoudsoftware voor de Excel sjabloon. Daarna kies je voor cijfers inlezen.

Mocht je daarna willen kan je kiezen om voor andere jaren een live administratie in te lezen door een andere importbron inlezen

Tip: Visionplanner leest cijfers per boekjaar in, als je de cijfers dus inleest voor 2010 kun je daarna een andere administratie inlezen voor andere boekjaren. Op deze manier kan je in het sjabloon gebruik maken van een administratie waar je de cijfers van kent. De rekeningen zijn dan al gekoppeld doordat deze worden ingelezen vanuit het sjabloon.