Externe koppelingen

Externe koppelingen Visionplanner BMS

Om gebruik te kunnen maken van Visionplanner benchmarking dient er een externe koppeling gemaakt te worden naar een Benchmark provider. Voor deze actie zijn beheerder rechten benodigd. Voor het maken van de Benchmark provider koppeling worden geen kosten in rekening gebracht.

Open Visonplanner beheer en kies de optie Externe koppelingen.

Kies voor de optie Benchmark koppeling toevoegen.

De volgende benchmark providers zijn beschikbaar:

• Visionplanner BMS. Visionplanner BMS is het benchmark systeem van Visionplanner en verzorgt benchmarks per maand, kwartaal en per jaar
  • Branche in Zicht (SRA). Branche in Zicht (SRA) is het benchmark systeem van het SRA. Branche in Zicht (SRA) is alleen voor SRA leden beschikbaar. Branche in Zicht (SRA) verstrekt alleen jaar benchmarks.

Binnen Visionplanner is het mogelijk om meerdere benchmark providers naast elkaar te gebruiken.

Visionplanner BMS

Kies voor de menu optie Benchmark koppeling toevoegen.

Selecteer de koppeling Visionplanner BMS.

Het heeft de voorkeur om de benchmark informatie (automatisch) in te sturen zonder akkoord van opdrachtverantwoordelijke tijdens het samenstellen van de jaarrekening. Dit voorkomt extra handmatige handelingen en zorgt voor het (standaard) maandelijks insturen van de benchmark gegevens.  Standaard staat de aanlever optie uit.

Sla de koppeling op.

Branche inzicht (SRA)

Kies voor de menu optie Benchmark koppeling toevoegen.

Selecteer de koppeling Branche in Zicht (SRA).

Kopieer de van het SRA ontvangen API token in de daarvoor bestemde regel en test de verbinding.

Omdat er alleen jaarinformatie voor de benchmark wordt gebruikt heeft het de voorkeur om de optie Automatisch genereren en verzenden na akkoord opdrachtverantwoordelijke (jaarrekening) aan te zetten.

Sla de koppeling op.

Overzicht

Na het toevoegen van de juiste Benchmark provider(s) ziet het overzicht er als volgt uit.

Door op een bestaande koppeling te klikken kunnen de instellingen van de koppeling worden bewerkt. In het overzicht is het zichtbaar wanneer de benchmark koppeling voor het laatst is gebruikt.

Bij het verwijderen van de koppeling is al het verkeer (binnenkomend en uitgaand) naar de benchmark provider verbroken. Dit kan resulteren in foutmeldingen binnen de administratie in het geval een binnenkomende benchmark nog actief is, zie hier voor instructie.