Administratie

Een administratie loskoppelen van een sjabloon

Als je een administratie wilt aanpassen zonder een sjabloon te gebruiken, is het nodig om de administratie los te koppelen van een sjabloon. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een administratie kunt loskoppelen van een sjabloon.

Beschikbaar voor:
Product Visionplanner
Module Core
Abonnement Insights Ultimate
Gebruikersrol Beheerder | Kantoormedewerker* | Klantmedewerker

* Afhankelijk van de ingestelde rechten

1. Algemeen

Een sjabloon dient als een modeladministratie waar andere administraties aan gekoppeld kunnen worden. De inrichting van deze gekoppelde administraties wordt  automatisch overgenomen van het sjabloon, waardoor je niet elke administratie apart hoeft in te richten. Als je wijzigingen aanbrengt in het sjabloon, worden deze direct doorgevoerd in alle gekoppelde administraties, waardoor je efficiënt en snel wijzigingen kunt doorvoeren.

Als je een administratie toch wilt aanpassen zonder een sjabloon te gebruiken, dan moet je de administratie loskoppelen van het sjabloon. Nadat de administratie losgekoppeld is van het sjabloon zal de inrichting van de administratie niet meer automatisch veranderen als het sjabloon aangepast wordt. Alle benodigde wijzigingen moet je dan handmatig in de administratie doorvoeren.

Voor een efficiënte werkwijze is het verstandig om te werken met een administratie die gekoppeld is aan een sjabloon. Het is daarom belangrijk om weloverwogen te beslissen of je een administratie loskoppelt van een sjabloon.

Tip: Als je bepaalde onderdelen van een sjabloon wilt gebruiken in een administratie die losgekoppeld is van een sjabloon, dan is het handig om de administratie eerst aan het sjabloon te koppelen. Op die manier neemt de administratie de inrichting van het sjabloon over. Nadat je de administratie hebt losgekoppeld, kun je vervolgens de gewenste aanpassingen in de administratie doorvoeren.

2. Een administratie loskoppelen van een sjabloon

Om een administratie los te koppelen van een sjabloon, volg je de volgende stappen:

• Open in de administratiemonitor de administratie die je los wilt koppelen van een sjabloon.
  • Klik op het 'Hoofdmenu' in de bovenbalk en kies voor de optie 'Instellingen'. Het tabblad 'Administratie' van de instellingen wordt nu geopend.

Schermafbeelding 2024-07-08 134302

• Klik bij 'Sjabloon' op het pijltje achter de naam van het huidige sjabloon waar de administratie aan gekoppeld is.
  • Kies de optie 'Geen' om de administratie los te koppelen van het sjabloon.
  • Klik onderaan de pagina op de knop 'Opslaan'.

Let op:

- Nadat de administratie losgekoppeld is van het sjabloon zal de inrichting van de administratie niet meer automatisch veranderen als het sjabloon aangepast wordt. Alle wijzigingen die van toepassing zijn voor de administratie moet je dan handmatig in de administratie doorvoeren. Daarnaast zijn administraties die losgekoppeld zijn van een sjabloon niet bruikbaar voor de interne benchmark en eigen kolomdefinities zijn in losgekoppelde administraties niet beschikbaar.

- Wijzigingen die gemaakt worden in een administratie die losgekoppeld is van een sjabloon worden niet bewaard als de administratie opnieuw aan een sjabloon gekoppeld wordt.