Begroting importeren

In een aantal gevallen is het handig om de begroting voor een bedrijf in te (laten) vullen in een Excel sheet. Vervolgens kun je dit bestand importeren in Visionplanner.

Uploaden

Stap 1 | Importinstellingen

Om je begroting te importeren, moet je deze toevoegen via de 'Importinstellingen'. Klik op het importeren icoontje rechtsboven in het scherm. Selecteer vervolgens rechtsboven in het scherm '+ Importbron toevoegen'. Er verschijnt een popup schermpje waar de bron gekozen kan worden:

Selecteer hier het type 'Begroting' en klik op 'Doorgaan'

Stap 2 | Selecteer het Excel sjabloon

Op het scherm verschijnt nu de mogelijkheid om de begroting te importeren.

Kies hier voor het bestand dat jij wilt uploaden (het Excel-bestand). Wanneer je klikt op ‘opslaan’ worden de nieuwe gegevens opgeslagen.

Download het document voor de begroting hier.

Download het document voor de 13 periode begroting hier.

Nadat het Excel bestand geselecteerd is klik je op 'Opslaan'. Vervolgens kun je de import uitvoeren via het 'Importeren' icoontje in de header:

Stap 3 | Koppel de geïmporteerde data

Nadat je de begroting middels het excel sjabloon hebt geüpload dien je de cijfers te koppelen aan de juiste rubrieken. Lees hier hoe dat werkt.

Bekijk ook het artikel 'Een begroting maken'