1. Support
  2. Insights - Dashboard
  3. Presentaties en widgets aanpassen

Widgets toevoegen aan een presentatie

In de presentatie van een administratie wordt de informatie getoond via diverse widgets. In dit artikel leggen we uit welke soorten widgets er zijn en hoe deze toegevoegd kunnen worden.

Beschikbaar voor:
Product Visionplanner
Module Insights
Abonnement Professional | Premium | Ultimate
Gebruikersrol Beheerder | Kantoormedewerker | Klantmedewerker*

* Afhankelijk van de ingestelde rechten

1. Algemeen

Om informatie effectief te presenteren in Visionplanner, worden widgets gebruikt. De widgetbibliotheek bevat verschillende soorten widgets die aansluiten op de informatiebehoefte. Dit kunnen grafieken of tabellen zijn. Je kunt widgets toevoegen aan je eigen presentatie of aan een standaardpresentatie.

2. Widget toevoegen

Widgets kunnen worden toegevoegd aan je eigen presentaties of als aanvulling op standaardpresentaties. Als de administratie niet is gekoppeld aan het sjabloon, kunnen de widgets direct in de administratie worden toegevoegd. Als dit niet het geval is, moeten de widgets worden toegevoegd aan het sjabloon waar de administratie aan gekoppeld is. Volg de onderstaande stappen om een widget toe te voegen aan een sjabloon of losgekoppelde administratie.

• Open de desbetreffende presentatie waarin de widget toegevoegd mag worden.
  • Selecteer het tabblad van de presentatie waarin de widget toegevoegd mag worden.
  • Klik rechts op het 'tandwieltje' voor instellingen.
  • Kies voor 'Widgets toevoegen'.
  • Selecteer de gewenste widget door deze te selecteren.
  • Kies onderaan de lijst voor 'toevoegen' om de widget toe te voegen aan het tabblad.

Mocht je de naam of IDcode van de benodigde widget weten, kan deze ook opgezocht worden via de combinatietoets:
Microsoft: Ctrl+F
Apple: Command+F

Let op: De widget zal altijd onderaan het geselecteerde tabblad worden toegevoegd.

3. Widget filteren op categorie

In de widget bibliotheek zijn alle standaard widgets van Visionplanner terug te vinden. Om sneller de juiste widget te vinden kan de lijst gefilterd worden op basis van diverse categorieën. Hoe een widget geselecteerd kan worden op basis van categorie is hieronder beschreven:

• Open de widget bibliotheek zoals beschreven bij onderdeel '2. Widget toevoegen'
  • Selecteer links 'Widgets per categorie'
  • Selecteer de categorie waarvoor een widget toegevoegd kan worden.
  • Kies aan de rechterkant de juiste widget en kies onderaan voor 'toevoegen'.

4. Widget filteren op type

In de widget bibliotheek zijn alle standaard widgets van Visionplanner terug te vinden. Om sneller de juiste widget te vinden kan de lijst gefilterd worden op basis van diverse type widgets. Hoe een widget geselecteerd kan worden op basis van type is hieronder beschreven:

• Open de widget bibliotheek zoals beschreven bij onderdeel '2. Widget toevoegen'
  • Selecteer links 'Widgets per type'
  • Selecteer het type waarvan een widget toegevoegd kan worden.
  • Kies aan de rechterkant de juiste widget en kies onderaan voor 'toevoegen'.