1. Support
  2. Core - Importeren
  3. Import boekhoudpakketten via connector

SnelStart (Access)

Visionplanner Cloud kent de mogelijkheid om cijfers in te lezen vanuit Snelstart (Access).

Voor offline imports wordt de connector op uw computer uitgevoerd. Om deze uit te voeren is .net framework 6 nodig. Is dit framework niet aanwezig dan zal er gevraagd worden om deze te installeren. Meestal zullen er beheersrechten op de computer nodig zijn om dat te doen.

Let op: Snelstart (geavanceerde Installatie)

Video
Klik hier om de video te bekijken als u alleen een zwart beeld te zien krijgt!

Stap 1 Selecteer de juiste gegevens

Kies bij de Boekhoudsoftware voor Snelstart (Access) en kies voor een presentatie waar de nieuwe presentatie op gebaseerd dient te worden. Bij Presentaties baseren op vind je dan alle sjablonen, gedeelde configuraties en de standaardpresentatie van Visionplanner.

Voor toegang tot de database is het nodig dat er een bestand Snelstart.mdw in dezelfde map als de database staat. Staat deze er niet dan krijg je een foutmelding over onjuiste machtigingen.

Je kunt eventueel dit bestand hier downloaden en opslaan in dezelfde map als de administratiedatabase. Daarna kun je de administratie gewoon importeren.

Vervolg met Cijfers inlezen.
Stap 2 Connector downloaden
Na het kiezen voor het inlezen van de cijfers verschijnt er een scherm met de link naar een programma (Visionplanner Cloud Connector) waarmee lokale cijfers kunnen worden geüpload naar Visionplanner Cloud.

Download deze Visionplanner Cloud Connector en start deze op. Je browser of virusscanner kan een waarschuwing geven, welke je kunt negeren.
Stap 3 Visionplanner Cloud Connector instellen
Als je het bestand opent dient het bestand van de Administratie te worden gekozen.

Door op de knop achter het invoerveld te klikken kan je via de verkenner naar de locatie van de gewenste map navigeren. Koppel de Snelstart administratie (*.mdb) met Visionplanen Cloud door op Importeren te klikken. Vergeet niet de juiste boekjaren aan te geven welke je wilt inlezen.

Daarna leest Visionplanner Cloud de administratie in.
Stap 4 Koppelen van rubrieken
Nu de administratie van Snelstart is ingelezen kan er gekoppeld worden, zie ook stap 2 van handleiding snel starten.