Sjabloon maken

Inleiding | Wat is een sjabloon en wat zijn de voordelen?

Een sjabloon is een model administratie waarmee je makkelijk en snel andere administraties kan aanmaken. In een sjabloon kan je een generieke inrichting gebruiken waardoor je niet elke administratie opnieuw hoeft aan te passen naar eigen wens. Als je een sjabloon aanpast zullen de administraties en bijbehorende presentaties die hieraan gekoppeld zijn ook veranderen.

Voordelen

• Je kan snel nieuwe administraties toevoegen omdat je de grootboek koppelingen kan overnemen.
  • Je kan snel de gekoppelde administraties aanpassen door het sjabloon aan te passen.

De volgende onderdelen leg je vast in een sjabloon:

• De financiële indeling/structuur (het rekeningschema etc.)
  • De niet-financiële structuur (aanvullende cijfers etc.)
  • De mapping van je grootboekrekening schema aan de Visionplanner structuur
  • De (verschillende) presentaties
  • De KPI's en alerts
  • De prognose instellingen
  • De presentaties

Wat je kan aanpassen in de volgers van het sjabloon:

• De mapping van je grootboekrekeningen
  • De instellingen van de prognose
  • De rubriek-namen aangemaakt in het sjabloon

Wat je niet kan aanpassen vanuit het sjabloon:

• Prognose instellingen. De prognose instellingen worden alleen bij het aanmaken van een presentatie overgenomen. De wijzigingen die daarna worden gedaan, worden niet meer meegenomen.

Wat heb je nodig?

• Om een sjabloon te kunnen maken, moet je Visionplanner partner zijn.
  • Om een sjabloon aan te kunnen maken/aanpassen dien je de rol van beheerder te hebben.

Stap 1 | Een sjabloon maken

Je kan een sjabloon aanmaken door op de link "Nieuw sjabloon toevoegen" te klikken.

Je komt nu in een scherm terecht waar je een boekhoudpakket en administratie moet kiezen die als  basis zullen dienen voor het sjabloon.

Wanneer je op Cijfers inlezen klikt, zullen je cijfers worden ingelezen en wordt je doorgestuurd naar een standaard presentatie.

Stap 2 | Controleer de koppelingen

Voor je verder gaat met het inrichten van je sjabloon presentatie moet je alle grootboekrekeningen koppelingen controleren. Het koppelen van de grootboekrekeningen in het sjabloon is eenmalig en zal dienen als basis voor de financiële structuur van de administraties die later worden aangesloten op het sjabloon. Meer lezen over het koppelen van grootboekrekeningen? Klik hier.

Let op: als er nieuwe administraties worden gekoppeld aan het sjabloon zullen de (nieuwe) ontbrekende grootboekrekeningen eerst moeten worden toegevoegd aan het sjabloon.

Stap 3 | Een sjabloon inrichten

In dit proces bepaal je ook de indeling/structuur van alle administraties die je later aan het sjabloon zal toevoegen. Als je een grafiek of tabel wilt toevoegen zal de tabel zichtbaar zijn in alle gekoppelde presentaties.

Let op: alle tabellen en grafieken die je in je sjabloon-presentatie zet, worden ook getoond in de administraties die gekoppeld zijn aan het sjabloon. Dit kun je eventueel omzeilen met het Advies Ultimate abonnement

Meer informatie over het toevoegen en invullen van grafieken en tabellen vind je hier