Personeelscijfers (salarispakketten) importeren in Visionplanner

Naast je boekhoudpakket kun je ook je salarispakket koppelen aan Visionplanner. Wij ondersteunen de salarispakketten van zowel Nmbrs als Loket.

Benodigdheden | Loket & Nmbrs

• Inloggegevens van je salarispakket.
  • Bewerkrechten voor de administratie
  • Het abonnement Adviespraktijk - Basic

Optie 1 | Nmbrs

Stap 1 | Importeer de gegevens uit je salarispakket

Om te koppelen, klik je op image-png-Nov-01-2021-11-30-10-41-AM-1 rechtsboven in het scherm en klik op 'Importinstellingen'.

Stap 2 | Importeer de cijfers uit Nmbrs

Wanneer je het salarispakket van Nmbrs importeert, is het belangrijk dat je gegevens op de juiste manier gekoppeld worden. Selecteer bij software 'Nmbrs'.

Om jouw gegevens te koppelen, gebruikt Visionplanner jouw emailadres en een zogenaamde API token. Dit is een door Nmbrs gegenereerde code die ervoor zorgt dat Visionplanner verbinding kan leggen met Nmbrs. Om deze API te krijgen, log je eerst in bij NMBRS.

Acties in Nmbrs

1. Log in bij Nmbrs.

2. Ga naar 'Gebruiker profiel'.

3. Je komt nu in het gebruikersprofiel en kiest hier voor 'Api token'

4. Kopieer daarna dit token door hem te selecteren en daarna in Visionplanner te plakken.

Acties in Visionplanner

1. Plak de API in het veld en voer de verder gegevens in.

2. Kies het bedrijf en de boekjaren die je wilt inlezen. Klik nu op ‘Opslaan’. Je salarispakket is gekoppeld.

Lukt het niet om cijfers in te lezen in Visionplanner?
image001-1
Controleer dan in NMBRS of 'report en company services' aanstaan.
Dit overzicht kun je in NMBRS vinden op de volgende wijze:
In NMBRS ga je naar 'Template user' en vervolgens op 'API' te klikken. Hier dien je 'Report Services' te selecteren en ervoor te zorgen dat alles op 'Active' staat.
image003-1

Optie 2 | Loket

Stap 1 | Importeer de cijfers uit Loket

1. Selecteer bij software Loket.

2. Klik nu op 'Inloggen bij Loket'.

3. Log in bij Loket.

4. Wanneer je bij Loket bent ingelogd, worden de administraties opgehaald en kun je de naam van de salarisadministratie selecteren en de boekjaren die je wilt inlezen.

5. Klik nu op ‘Opslaan’. Je salarispakket is nu gekoppeld aan Visionplanner.

Personeelscijfers presenteren in een widget.

Ontstaat bij de import van Loket de onderstaande foutmelding?

Dan moet er binnen Loket de instelling op werkgeverniveau/product 760 aangezet worden.