Sharepoint

Meervoudige verificatie bij SharePoint

In het volgende artikel staat beschreven welke oplossing beschikbaar is voor de foutmelding sharepointauthenticationCallback|CMPApi/executeMutation/rejected

Als je een Sharepoint koppeling wil leggen in Compilation en er word gebruik gemaakt van meervoudige verificatie (MFA) dan is dit geen probleem. Echter word er in sommige gevallen ook gebruik gemaakt van MFA in combinatie met voorwaardelijke toegang. Bijvoorbeeld dat is ingesteld dat op kantoor (ip adres) geen MFA gebruik gemaakt hoeft te worden. Als je dan probeert de Sharepoint koppeling te leggen krijg je de foutmelding '500||sharepointauthenticationCallback|cmpApi/executeMutation/rejected'. Om deze melding te verhelpen kan je vertrouwde IP-adressen voor MFA configureren.

Vertrouwde IP-adressen voor MFA configureren

De optie 'Vertrouwde IP-adressen voor meervoudige verificatie configureren' vind je in het menu 'Voorwaardelijke toegang voor Azure AD'. Daar ga je naar het menu 'Benoemde locaties' en klikt vervolgens op 'Vertrouwde IP-adressen voor meervoudige verificatie configureren'.

In een nieuw venster opent zicht de instellingen. Hier moet je vervolgens het ip-adres toevoegen van de Compilation applicatie. Als het goed is staat er al een IP-adres. Anders zouden we de foutmelding niet krijgen.

Vervolgens voeg je 20.93.156.239/32 toe aan de lijst met “vertrouwde ips” en klik je op opslaan.

Vervolgens kan het zijn dat deze regel niet werkt voor de gebruikers die al geprobeerd hebben in te loggen op Sharepoint via Compilation. Voor deze gebruikers moet de sessie ingetrokken worden via het “Gebruikers” menu. In het “Gebruikers” menu zoek je de betreffende gebruiker op. En klik bovenin op “Sessies intrekken”.

Vervolgens is het mogelijk voor de gebruiker(s) om via Compilation in te loggen op Sharepoint.