Externe koppelingen

Koppeling Visma CRMHub

Met de koppeling Visma CRMHub worden noodzakelijke CRM gegevens uit je CRM systeem direct en automatisch gesynchroniseerd met de klantenkaart in Visionplanner. Veilig snel en automatisch.

De koppeling Visma CRMHub maakt je CRM systeem leidend. Dat betekent dat de gegevens op de klantenkaart in Visionplanner automatisch gesynchroniseerd worden en blijven met de gegevens in je CRM systeem.

LET OP:
De synchronisatie gaat onder andere op basis van KvK-nummers in je CRM systeem. Voorkom dat gegevens niet of ongewild worden gesynchroniseerd door elk KvK-nummer slechts één keer aan een klant in je CRM systeem te koppelen.
Als een klant niet bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven, dan heb je ook geen KvK-nummer voor die klant. Gebruik dan het niet bestaande KvK-nummer "12345678", want dat nummer sluiten we van synchronisatie uit in Visionplanner.

Aanvragen Koppeling CRMHub

De koppeling Visma CRMHub vraag je aan door dit formulier in te vullen. Visma PinkWeb neemt de aanvraag in behandeling en neemt contact op om de koppeling te leggen tussen je CRM systeem en Visma CRMHub.

Je ontvangt van ons een API key en API secret. Die gegevens leg je vast in Visionplanner. Daarna is de koppeling actief en start de automatische synchronisatie in de daarop volgende nacht. Daarna worden elke nacht de gegevens vanuit CRMHub met Visionplanner gesynchroniseerd.

De Koppeling Visma CRMHub instellen in Visionplanner

Je stelt de koppeling Visma CRMHub in via "Beheer Partner". Klik op het tabblad "Externe koppelingen" en ga naar het tabblad "CRM". Selecteer "CRM koppeling toevoegen".

Je kunt nu kiezen voor koppeling: Visma CRMHub. Geef vervolgens het client ID en de client secret op, zoals je die van ons ontving.

Klik vervolgens op "Verbinding testen" om na te gaan of de juiste gegevens zijn ingevoerd en de verbinding correct tot stand komt. Als alles werkt, krijg je de melding "Verbinding geslaagd", evenals de datum en het tijdstip.

Vanaf dat moment is de synchronisatie tussen Visma CRMHub en Visionplanner actief en wordt elke nacht de synchronisatie uitgevoerd.

Administraties in Visionplanner worden automatisch gekoppeld aan Visma CRMHub op basis van KvK-nummer en/of RSIN. In geval van dubbele matches wordt geen koppeling gelegd.

Zorg dat de gegevens in je CRM systeem up to date zijn voor je de koppeling met koppeling Visma CRMHub in Visionplanner activeert!

De klantenkaart in Visionplanner handmatig synchroniseren met Visma CRMHub

Het is mogelijk om de gegevens op de klantenkaart handmatig te synchroniseren met Visma CRMHub. Je hoeft dan niet te wachten tot de automatische synchronisatie tijdens de volgende nacht.

Je vindt op de klantenkaart - achter het KvK-nummer - de knop "CRM koppelen". Zodra je daarop klikt, worden geldige combinaties opgehaald vanuit Visma CRMHub en getoond in een pop-up. Kies het gewenste item en de gegevens worden direct gesynchroniseerd.

Welke velden worden gesynchroniseerd?

De volgende velden (met uitzondering van de SBI-code) worden automatisch gesynchroniseerd en zijn niet meer in Visionplanner aan te passen zolang de koppeling Visma CRMHub voor deze klant actief is:

• Organisatienaam
  • Straat / Huisnummer / Toevoeging
  • Postcode / Plaats
  • Telefoonnummer
  • BSN / RSIN
  • SBI-code
  • KvK-nummer