1. Support
  2. Compilation
  3. Samensteldossier afronden

De koppeling tussen PinkWeb en Visionplanner instellen

Binnen de module Compilation van Visionplanner kun je gebruik maken van PinkWeb voor het deponeren van publicatiestukken en het ondertekenen van accountantsverklaringen. In dit artikel leggen we uit hoe je de koppeling met PinkWeb kunt instellen.

Beschikbaar voor:
Product Visionplanner
Module Compilation
Abonnement Premium | Ultimate

1. Algemeen

Voor het ondertekenen van accountantsverklaringen en het deponeren van publicatiestukken kan je binnen de module Compilation van Visionplanner gebruik maken van de koppeling met PinkWeb. Voor middelgrote rechtspersonen wordt via de koppeling met PinkWeb ook SBR Assurance ondersteund.

Voor het ondertekenen van een accountantsverklaring in SBR-formaat wordt de techniek van linking & signing toegepast. Met deze techniek worden de SBR publicatiestukken en de SBR accountantsverklaring onlosmakelijk aan elkaar verbonden en met een PKI beroepscertificaat ondertekend.

Voordat je gebruik kunt maken van deze koppeling, moet je deze eerst aanvragen via de PinkWeb App Store. Ook als je al een bestaande gebruiker van PinkWeb bent, moet je de koppeling daar eerst aanvragen. Zodra je van PinkWeb de bevestiging ontvangen hebt dat de PinkWeb omgeving is ingericht, is de koppeling klaar voor gebruik.

2. De koppeling met PinkWeb instellen in Compilation

Om de koppeling met PinkWeb in Compilation in te stellen volg je de volgende stappen:
  • Open het dossier waarvoor de koppeling ingesteld moet worden.
  • Klik in de bovenbalk op de button met je initialen en selecteer 'Pinkweb login'
  • Log in met je eigen login gegevens van PinkWeb.
  • Klik in Compilation in het navigatiemenu op de knop 'Afronding'.
  • Klik op het onderdeel '7 Afsluiting'.
  • Selecteer het formulier '7.f.1 Publicatiestukken'
  • Ga naar sectie 'C Verzenden SBR publicatiestukken'.
  • Selecteer achter '1. Portaal voor deponeren' de keuze 'PinkWeb (licentie vereist)' om de publicatiestukken te deponeren via PinkWeb.

3. Aanvullende informatie over het gebruik van PinkWeb

In onderstaande artikelen vind je aanvullende informatie over het ondertekenen van documenten via PinkWeb.