1. Support
  2. Core - Importeren
  3. Import boekhoudpakketten via connector

Installatie .NET8 voor de Visionplanner Cloud Connector

Voor het gebruik van de Visionplanner Cloud Connector is het nodig om .NET8 te installeren. In dit artikel leggen we uit welke stappen je moet volgen om de installatie uit te voeren.

Beschikbaar voor:
Product Visionplanner
Module Core
Abonnement Niet van toepassing
Gebruikersrol Beheerder | Kantoormedewerker* | Klantmedewerker*

* Afhankelijk van de ingestelde rechten

1. Algemeen

Om gegevens in Visionplanner met behulp van de Visionplanner Cloud Connector op een zo veilig mogelijke manier te importeren, is .NET8 vereist. Zodra je de connector gebruikt, ontvang je een melding om de installatie van .NET8 uit te voeren, voordat je de connector weer kunt gebruiken. Voor het installeren van .NET8 moeten verschillende stappen worden doorlopen. Nadat deze stappen allemaal uitgevoerd zijn, kan je de Visionplanner Cloud Connector weer gebruiken.

Let op: De installatie van .NET8 moet worden uitgevoerd op elk apparaat waar je de Visionplanner Cloud Connector wit gebruiken.

2. Installatie .NET8

Bij het uitvoeren van de Visionplanner Cloud Connector ontvang je de melding 'You must install or update .NET to run this application' als je .NET8 nog niet geïnstalleerd hebt.

• Klik op 'Download it now' om het installatieprogramma voor .NET8 te downloaden.
  • Klik op het gedownloade bestand 'windowsdesktop-runtime-8.0.6-win-x86.exe' om het installatieprogramma uit te voeren.

Het volgende scherm wordt geopend om .NET8 te kunnen installeren.

• Klik op de knop 'Install' om .NET8 te installeren.

Nadat de installatie voltooid is, verschijnt de melding dat de installatie succesvol uitgevoerd is.

• Klik op 'Close'.
  • Start de Visionplanner Cloud Connector opnieuw om de volgende stap in de update van .NET8 uit te voeren.

Er verschijnt nu een melding dat er nog een installatieprogramma gedownload moet worden.

• Klik op 'Download it now' om dit programma te downloaden.
  • Klik op het gedownloade bestand 'aspnetcore-runtime-8.0.6-win-x86.exe' om dit programma uit te voeren.

Het volgende scherm wordt geopend om het tweede deel van de installatie uit te kunnen voeren.

• Klik op het vakje voor 'I agree to the license terms and conditions' als je akkoord gaat met de voorwaarden om dit programma te installeren.
  • Klik op 'Install' om het programma te installeren.

Nadat de installatie voltooid is, verschijnt de melding dat de installatie succesvol uitgevoerd is. De Visionplanner Cloud Connector kan nu weer gebruikt worden.