Aanmaken Belastingplichtigen

In Visionplanner Fiscaal maken we onderscheid tussen het importeren van ondernemingen en het aanmaken van particulieren

Ondernemingen:

Voor het importeren van ondernemingen maken we gebruik van Visionplanner Cloud voor de koppeling met de broninformatie.

Bestaande administraties in Visionplanner Cloud kunnen worden uitgebreid met het fiscale abonnement. Open de betreffende administratie en pas op het tabblad 'Instellingen' het abonnement aan met het fiscale abonnement zodat de synchronisatie met de administratie kan plaatsvinden.

In de klantenkaart van Visionplanner Cloud moet de rechtsvorm en het RSIN-nummer ingevuld worden, deze gegevens heeft Visionplanner Fiscaal nodig voor het verwerken van de juiste aangiften.
Voor het accorderen van de aangiften wordt gebruik gemaakt van de gebruiker in Visionplanner Cloud.

Particulieren:

Het toevoegen van particulieren gaat rechtstreeks in Visionplanner Fiscaal.
In de belastingplichtigenmonitor kun je rechtsboven een belastingplichtige toevoegen:

Het onderstaande scherm moet ingevuld worden, waarbij de velden met een * verplicht zijn.

Nadat de belastingplichtige is toegevoegd aan de belastingplichtigenmonitor kun je op de naam klikken:

Hier kun je bij de Algemene informatie de klantgegevens aanpassen en bij de gebruikers kun je een gebruiker toevoegen voor het accorderen van de IB-aangiften.