Visma.net

Visma.net kan eenvoudig aan Visionplanner gekoppeld worden. Om verbinding te leggen tussen beide pakketten gebruik je de zelfde inloggegevens als bij Visma.Net.

Let op! Om gebruik te kunnen maken van de Visma.net API's moeten deze rechten toegekend zijn aan de user die de koppeling instelt. Via 'Gebruikers en rollen' en dan 'Rollen' kan ingesteld worden dat een bepaalde gebruiker ook een API gebruiker betreft.

De verbinding tussen Visionplanner Cloud en Visma.Net vastleggen.

Stap 1 | Selecteer de juiste gegevens

Screenshot 2022-10-19 at 10.58.04

Kies als eerste Visma.Net als boekhoudsoftware pakket en klik op Inloggen bij Visma.net.

Er verschijnt nu een venster van Visma.net waar je de Gebruikersnaam en het Wachtwoord dient in te vullen. Dit zijn dezelfde credentials die je gebruikt bij het inloggen in Visma.Net.
Vervolgens moet je toestemming geven dat Visionplanner gegevens mag importeren uit Visma.Net.

Stap 2 | De administraties

Na het instellen van de koppeling, wordt je weer doorverwezen naar Visionplanner en worden nu de beschikbare administraties getoond.

Screenshot 2022-10-19 at 11.02.03

De administraties waar de gebruiker rechten voor heeft zullen getoond worden.
Kies vervolgens één van de te selecteren administraties.

Boekjaar: Je kunt hier aangeven welke boekjaren relevant zijn om te presenteren. Reeds geïmporteerde boekjaren blijven bewaard, dus vaak is het voldoende om alleen het laatste boekjaar te kiezen. Dat is sneller dan steeds de hele historie te importeren.

Bevestig alles met Importeren.