Medewerkers

Hoe verwijder ik een medewerker?

Inleiding | Verwijderen medewerker

Soms is het nodig om een medewerker te verwijderen uit je Visionplanner omgeving. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld de partnerorganisatie verlaat, is het prettig als deze persoon geen toegang meer heeft tot je administraties. Om alles netjes af te ronden dien je een aantal zaken af te handelen.

Voorwaarden | Wat heb je nodig

• Een van de 'Kantoor' abonnementen, voor het labels stuk is het Kantoor - Professional of het Kantoor - Ultimate abonnement nodig.
  • De beheerderrol
  • De juiste rechten en labels (zodat je alle administraties ziet).

Stap 1 | Samensteldossiers afronden

We raden aan om eventuele openstaande samensteldossiers waaraan de betreffende medewerker gewerkt heeft eerst af te ronden om te voorkomen dat in het dossier blokkades ontstaan, bijvoorbeeld doordat dossier-items zijn toegewezen aan de betreffende medewerker. Het verwijderen van een medewerker heeft geen invloed op gesloten dossiers.

Stap 2 | Verwijder de labels bij de medewerker

Verwijder de labels van de medewerker. Je kunt deze stap overslaan als je de medewerker verwijdert uit de administratiemonitor. Het is echter wel belangrijk om na te gaan of de administraties die de vertrekkende medewerker beheerde zichtbaar zijn voor collega's.

Ga hiervoor na welke labels de vertrekkende medewerker heeft en controleer of er andere collega's zijn met dezelfde labels. Om te controleren welke labels een medewerker heeft ga je naar het 'Beheer Partner' gedeelte in de administratiemonitor. Klik op het tabje medewerkers. Wanneer je doorklikt op de medewerker kan je zien welke labels er gekoppeld zijn. Vervolgens kan je hier ook de labels verwijderen.

Stap 3 | Verwijder de medewerker in de administratiemonitor

Nadat je de labels hebt gecontroleerd, kan je de medewerker verwijderen uit de medewerkerslijst. Ga hiervoor naar 'Beheer Partner' in de administratiemonitor. Klik op het tabblad 'Medewerkers'. Rechts naast de naam van de medewerker verschijnt een prullenbak. Wanneer je op de prullenbak klikt, verwijder je de medewerker.

Let op: je kan niet een beheerder verwijderen als er verder geen andere beheerders in de partnerorganisatie meer zijn.

Stap 4 | Controleer of er presentaties zijn gedeeld met de gebruiker

Het kan zijn dat er presentaties met de medewerker zijn gedeeld. Om dit na te gaan dien je met de inloggegevens van de medewerker in te loggen nadat de medewerker is verwijderd uit de medewerkerslijst. Je kan dan direct zien welke administraties nog gekoppeld zijn aan het e-mailadres.

Tip: Je doet er goed aan om het e-mailadres aan te passen.