VAIA

Hoe kan VAIA mij helpen?

VAIA is jouw persoonlijke Visionplanner Artificial Intelligence Assistant. VAIA helpt je met je dagelijkse werkzaamheden voor jezelf of voor jouw klanten. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Beschikbaar voor:
Product Visionplanner
Module VAIA
Abonnement In 2024 is VAIA gratis te gebruiken bij alle Compilation en Insights abonnementen

1. Algemeen

VAIA is een krachtige virtuele assistent die jou kan helpen bij het snel en efficiënt opstellen van een financiële analyse en een analyse van de rechtsvorm. Met VAIA aan je zijde kun je kostbare tijd besparen en je klanten nog beter van dienst zijn. Deze virtuele assistent staat 24 uur per dag voor je klaar om jou te helpen.

2. VAIA gebruiken

Je kunt gebruikmaken van VAIA door op het VAIA icoontje in de bovenbalk te klikken.Schermafbeelding 2024-05-01 160645

Zodra je op het icoontje klikt, opent er een scherm waar je jouw persoonlijke assistent VAIA aan de linkerzijde ziet verschijnen. VAIA zal je begeleiden bij de verschillende stappen die nodig zijn voor het uitvoeren van een opdracht.

Schermafbeelding 2024-05-01 161432Aan de rechterzijde van het scherm kun je stap voor stap keuzes maken, waardoor je uiteindelijk tot een goed onderbouwde analyse komt. Als er aanpassingen nodig zijn, dan kun je de analyse altijd wijzigen of opnieuw genereren om het nog beter af te stemmen op de behoeften van je klant.

Tip: Als je wilt dat een klant zelf VAIA kan gebruiken om een analyse te laten genereren, dan kun je dit doen door de klant editorrechten te geven op een presentatie in de administratie.

3. Publiceren

Als je tevreden bent over de analyse, dan kun je dit publiceren. Na publicatie wordt de analyse zichtbaar voor klanten en collega's die toegang hebben tot de administratie.Schermafbeelding 2024-05-01 162334

4. Analyse delen

Het is ook mogelijk om een bepaalde analyse te delen met een klant of collega die toegang heeft tot de administratie. Deze persoon ontvangt dan een e-mail met daarin een link naar de gedeelde analyse.

Schermafbeelding 2024-05-01 162658

5. Historie tonen

Om een overzicht te bekijken van alle gemaakte analyses, klik je bovenaan de pagina op de knop 'Historie tonen'.

historie tonen

Op deze pagina kun je specifieke analyses zoeken en filteren op basis van hun status. Je kunt ervoor kiezen om onnodige analyses te verwijderen om zo een opgeruimde en georganiseerde lijst van de relevante onderdelen te behouden.

Schermafbeelding 2024-05-01 162904

6. Analyse inzien

Wanneer een analyse is gepubliceerd, kunnen klantgebruikers met toegang tot de administratie dit bekijken door op het VAIA-icoontje te klikken. Alle gepubliceerde analyses worden dan weergegeven in de linkerkolom. Op deze pagina kun je specifieke analyses zoeken en filteren op basis van je behoeften.

Schermafbeelding 2024-05-01 162904

7. Waar kan VAIA jou mee helpen?

VAIA is continu aan het leren en zal steeds nieuwe mogelijkheden krijgen. Op dit moment kan VAIA je al helpen met de volgende opdrachten.

a) Financiële analyse

Volg deze stappen om een financiële analyse op te stellen:

• Klik op de knop 'Maak een financiële analyse'.
  • Selecteer de periode waarover deze analyse uitgevoerd moet worden.
  • Klik op de knop 'Start analyse'.

De financiële analyse wordt nu gegenereerd.

b) Analyse van de rechtsvorm

Let op: De analyse van de rechtsvorm kan alleen gekozen worden als de rechtsvorm in de klantenkaart van de administratie ingesteld is op 'eenmanszaak'.

Volg deze stappen om een analyse van de rechtsvorm op te stellen:

• Klik op de knop 'Geef mij een rechtsvorm analyse'.
  • Selecteer de periode waarover deze analyse uitgevoerd moet worden.
  • Klik op de knop 'Start analyse'.

De analyse van de rechtsvorm wordt nu gegenereerd.

Tip: Selecteer als periode voor de analyse van de rechtsvorm bij voorkeur een volledig boekjaar, zodat VAIA je zo goed mogelijk kan helpen.

Let op: VAIA is nog aan het leren, dus soms kan de informatie niet helemaal kloppen. We raden je aan om altijd iemand die verstand heeft van het onderwerp te laten kijken naar de info die VAIA geeft.

Als je VAIA gebruikt, is dat op eigen risico. Visionplanner kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de resultaten van VAIA.