Externe benchmark importeren

Importeren benchmark gegevens

Importinstellingen benchmark

Om gebruik te kunnen maken van benchmark gegevens binnen een presentatie dient eerst een benchmark import gerealiseerd te worden. Voor deze optie is een benchmark abonnement nodig. Ga naar instellingen-abonnement en zet de optie benchmark aan. De Benchmark add-on is per maand opzegbaar.

Klik op om de import instellingen te openen. Selecteer het tabje Geïmporteerde gegevens. Kies voor import instellingen om een benchmark import toe te voegen.

Kies voor de optie Importbron toevoegen. Bij de optie type kies voor een van de beschikbare externe benchmarks. Er kunnen in totaal 5 benchmarks voor een administratie worden geïmporteerd.

Let op: Om een externe benchmark te kunnen koppelen dient op de klantenkaart de postcode, rechtsvorm, KvK nummer en SBI code aanwezig te zijn. Indien deze gegevens nog niet zijn ingevuld zal er een foutmelding volgen en kan de importbron niet worden opgeslagen. Ga naar de klantenkaart om deze verplichte gegevens aan te vullen.

Indien de gegevens volledig zijn, het Benchmark abonnement is geactiveerd kies dan voor doorgaan. De importinstellingen zullen worden geopend.

Selecteer het start boekjaar en de te gebruiken benchmark provider. Kies vervolgens voor de optie Benchmark selecteren om de juiste benchmark aan de administratie te koppelen. Kies de juiste benchmark op basis van de SBI code. Indien een benchmark beschikbaar is voor de gekozen SBI code dan verschijnt de benchmark aan de rechterkant van het scherm.

Binnen de benchmark wordt het aantal deelnemers aan de benchmark weergegeven. Indien het minimum aantal deelnemers voor een benchmark niet wordt gehaald wordt de benchmark niet weergegeven.

Verfijn de benchmark selectie eventueel met rechtsvorm, grondslag, regio of status.

Let op: Het kan zijn dat door een verdere verfijning de benchmark niet meer beschikbaar is omdat er niet voldoende deelnemers zijn voor deze selectie. Beperk het aantal selecties om het SBI bereik weer te vergroten. Mocht jouw benchmark nog niet beschikbaar zijn beoordeel dan met regelmaat of deze intussen aan het minimum aantal deelnemers heeft voldaan. Vergeet niet altijd benchmark informatie te delen zodat sneller aan het minimum aantal deelnemers wordt voldaan.

Selecteer de beschikbare benchmark aan de rechterkant van het scherm en kies voor Benchmark selecteren. Kies voor opslaan om de importinstellingen af te ronden.

Er kunnen maximaal 5 verschillende benchmarks worden toegevoegd.

Sluit de import instellingen en klik op om de benchmark gegevens direct binnen te halen.

Je hebt nu benchmarks toegevoegd, de volgende stap is het gereed maken van je prersentaties door je benchmark-cijfers toe te voegen.