Administratie

Een administratie kopiëren

Indien een administratie is losgekoppeld van een sjabloon en over een ultimate licentie beschikt is het mogelijk om een kopie van een administratie te maken.

Doorloop de volgende stappen:

Stap 1 | Kies de gewenste administratie

Open de administratie die je wilt kopiëren en kies in het opties menu rechts bovenin op en kies voor Instellingen.

Stap 2 | Maak een kopie

Kies bij Instellingen voor Administratie (Links). Klik daarna op Kopieer deze administratie.

Wacht tot de kopie is gemaakt. Dit kan een paar seconden duren. Je ziet nu een melding verschijnen met de naam van de nieuwe administratie.

Stap 3 | Richt de nieuwe administratie in

Navigeer terug naar de Administratiemonitor en zoek daar de nieuwe administratie. Deze heeft dezelfde naam als de oorspronkelijke, maar met de toevoeging "(Copy)".

Als je deze opent, pas dan de volgende gegevens in ieder geval aan:

• Bedrijfsgegevens in de klantenkaart (naam, KvK-nummer, RSIN)
  • Import financiële cijfers (er is nog geen import aanwezig)

De volgende gegevens zijn NIET overgenomen uit de bronadministratie:

• Ingevoerde begroting
  • Ingevoerde prognose
  • Aanvullende cijfers
  • Importinstellingen
  • Gekoppelde gebruikers

TIP: Je kunt dit ook gebruiken als je een sjabloon van een administratie wilt maken, maar je wilt de ingevoerde gegevens (begroting, prognose, aanvullende cijfers) van de administratie niet verliezen.

Je kunt een administratie alleen kopiëren als deze

• niet is gekoppeld aan een sjabloon
  • niet is gekoppeld aan een gedeelde configuratie (bijv. consolidatie)