Administratie toevoegen

Een administratie aanmaken op basis van een sjabloon

Inleiding | administratie toevoegen op basis van het sjabloon

Wil jij een administratie aanmaken op basis van een sjabloon? Wanneer je een sjabloon gebruikt kan je op basis hiervan eenvoudig nieuwe administraties aanmaken. Het voordeel van een sjabloon is dat je niet elke administratie opnieuw hoeft aan te passen. Als je een sjabloon aanpast zullen de administraties en bijbehorende presentaties die hieraan gekoppeld zijn ook veranderen.

Voorwaarden | Wat heb je nodig

• Partner abonnement
  • Sjabloon

Stap 1 | Administratie aanmaken

Startpunt voor het toevoegen van de administratie aan de sjabloon is de administratiemonitor. Kies in de administratiemonitor voor administratie toevoegenaan de rechterkant van het scherm.

Klik hier voor het aanmaken van een sjabloon.

Selecteer het juiste abonnement

Selecteer de juiste abonnementsvorm. Er moet ten minste 1 abonnement geselecteerd te worden, een combinatie van Compilation en Insights abonnementen is mogelijk.

Abonnement selectie

Stap 2 | Administratie instellingen

Selecteer de volgende administratie instellingen:

• Periode indeling (12 maanden of 13 perioden). Let op: deze instelling achteraf niet aan te passen.
  • Gebroken boekjaar (optioneel)
  • Kostenplaatsen (optioneel)
  • Sjabloon (verplicht)

Stap 3 | Voer de gegevens van het boekhoudpakket in

Je komt nu terecht in de introductiepagina voor het instellen van je boekhoudpakket. Vul hier de inloggegevens voor het boekhoudpakket in waar je nieuw toe te voegen administratie onder valt. Kies vervolgens voor de administratie die je toe wilt voegen. In het onderste veld kies je voor het sjabloon dat je wilt gebruiken voor de nieuwe administratie.

Bokehoudinstelling

Lees de cijfers in en controleer de koppelingen

Lees nu de cijfers in van de administratie. De administratie wordt gekoppeld aan het sjabloon en neemt de volgende instellingen over:

• De financiële indeling/structuur (het rekeningschema etc.)
  • De niet-financiële structuur (aanvullende cijfers etc.)
  • De mapping van je grootboekrekening schema aan de Visionplanner structuur
  • De (verschillende) presentaties
  • De KPI's en alerts
  • De benchmark instellingen
  • De presentaties

Wanneer er grootboekrekeningen zijn die niet voorkomen in het sjabloon (of niet zijn gekoppeld in het sjabloon) zullen deze ook niet gekoppeld worden in de administratie die je zojuist hebt aangemaakt op basis van het sjabloon. Als je deze grootboekrekeningen alsnog wil koppelen, dan kan dat in de administratie. Dit kan je doen in het koppelscherm.

Extra informatie | Wat kan je aanpassen in de administratie

• De mapping van je grootboekrekeningen
  • De instellingen van de prognose

Andere aanpassingen moeten worden gedaan in het sjabloon.