1. Support
  2. Importeren
  3. Import boekhoudpakketten

Business Central

Stap 1: Installeer Visionplanner connector app

Let op: Op dit moment ondersteunen we alleen de import van saldi en van openstaande posten. We werken nog aan het doorzoomen naar transacties evenals aan de ondersteuning van gebroken boekjaren en boekjaren met 13 periodes. Deze onderdelen komen op een later moment beschikbaar.

Om gegevens vanuit Business Central te kunnen importeren in de Visionplanner dient er eerst de ‘Visionplanner connector’ app geïnstalleerd te worden in Business Central. Dit werkt op de onderstaande wijze:

1. Log in op Microsoft Dynamics 365 Business Central met een gebruiker die die een machtigingenset heeft om andere gebruikers rechten te geven in Dynamics 365 Business Central (bijv. SUPER, SECURITY)
    Bij ‘Gebruikers’ kun je zien welke machtigingssets van toepassing zijn op de verschillende gebruikers.
    Picture1
  2. Zoek op ‘Extensiemartkplaats’ in Business Central.
    Picture2
  3. Zoek in de extensiemartkplaats (AppSource) naar ‘Visionplanner’ (let op, volledige naam gebruiken).
    Picture3
  4. Klik op ‘Get it now’ bij het zoekresultaat ‘Visionplanner Connector’
  5. Er opent nu een wizard. Kies bij Taal: Dutch (Netherlands)
    Picture4
  6. Klik op installeren
  7. Zoek op ‘Azure’ en open ‘Azure Active Directory-toepassingen’ in Business Central
  8. Klik op ‘+ Nieuw’ in de menu balk:
    Picture5
  9. Vul het volgende in:
    a.  Client-id: {a014f6b1-a69b-43ac-89e5-238f49cbc90e}
    b.  Beschrijving: Visionplanner
    Picture6
  10. Stel de Status in op ‘Geactiveerd’ en klik bij de onderstaande melding op ‘Ja’
    Picture7
  11. Scrol naar beneden en wijs onder de tab Gebruikersmachtigingensets de volgende Machtigingen toe:
      1. D365 AUTOMATION
      2. VPC CONNECTOR

NB: Dit kan per bedrijf/administratie ingesteld worden. Wanneer het veld ‘Bedrijf’ leeg gelaten wordt, krijgt de koppeling toegang tot alle administraties in Dynamics 365 Business Central.

Picture8

12.   Klik op ‘Toestemming geven’ in de menu balk.
Picture9

13.   Authenticeer de kopppeling door in te loggen met het Business Central-account en kies voor ‘Accept’
Picture10

14.  Klik op ‘Ok’

Picture11
15.  De koppeling is succesvol ingesteld en de juiste rechten zijn toegewezen.

Stap 2: Importeren in Visionplanner (Cloud)

1. Meld je aan bij cloud.visionplanner.nl en klik op administratie toevoegen.
    Als de koppeling ingesteld moet worden bij een bestaande administratie kan deze geopend worden en vervolgens dienen de importinstellingen geopend te worden via het icoontje in de header:
    Picture12
  2.  Selecteer bij stap 3 van 3 het pakket ‘Microsoft Dynamics 365 Business Central’
    Picture13

Hier moet het Azure Tenant Id en de omgeving ingevuld worden. Deze zijn te vinden in Business Central. Klik rechtsboven op het vraagteken:
    Picture13-1
    Klik vervolgens op Help en ondersteuning bij de Overige resources (Help and support)
    Bij de sectie “Een probleem melden” staat het tenant Id en de omgeving:
    Picture15

3. Vervolgens kun je klikken op Inloggen bij BusinessCentral en dien je je aan te melden met jouw Business Central account.
    Picture16
  4. Tot slot kun je de gewenste administratie selecteren, de boekjaren aanpassen en klikken op ‘Afronden’