1. Support
  2. Samensteldossier
  3. Jaarrekening accorderen, vaststellen en deponeren

Accorderen jaarrekening door de klant

Je accountant heeft je uitgenodigd om de jaarrekening te bekijken en te accorderen. Als laatste stap kun je de jaarrekening vaststellen en deponeren.

Video

Stap 1 | Log in bij Visionplanner en open het dossier

Om te beginnen log je in bij Visionplanner en ga je naar het dossier Jaarrekening

• Klik op  Opties
  • Klik opDossier
  • Kies het juiste dossier
  • Kies in het menu Afronding > Accorderen en deponeren

Stap 2 | Controleer de stukken en geef akkoord

Om de stukken te bekijken, moet je ze eerst downloaden. Alles in orde? Dan kun je overgaan tot accorderen.

• Klik op de knop Doorgaan bij Akkoord klant
  • Check de tekst
  • Klik op de knop Accorderen

Stap 3 | Stel de jaarrekening vast en deponeer de jaarrekening

Wanneer iedereen heeft geaccordeerd, kun je de jaarrekening vaststellen en deponeren.

Wanneer er meerdere gebruikers zijn met het recht voor 'vaststellen' dan moeten deze eerst allemaal de jaarrekening vaststellen. De laatste gebruiker die vaststelt kan tot slot de jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel.

• Klik op de knop Doorgaan in het vakje Vaststellen en deponeren
  • Selecteer de Datum vaststelling
  • Klik op de knop Vaststellen en direct deponeren

Let op: Lukt het niet om op Vaststellen en direct deponeren te klikken? Dan heeft jouw accountant vergeten om die optie aan te zetten. Er zit niets anders op dan contact op te nemen met jouw accountant met het verzoek dit open te zetten.