1. Support
  2. Insights - Dashboard
  3. Presentaties en widgets aanpassen

Tabbladen van een presentatie aanpassen

Een presentatie in Visionplanner is onderverdeeld in diverse tabbladen. Op deze tabbladen wordt door middel van widgets de gewenste informatie gepresenteerd. In dit artikel leggen we uit hoe je tabbladen kan toevoegen en aanpassen.

Beschikbaar voor:
Product Visionplanner
Module Insights
Abonnement Professional | Premium | Ultimate
Gebruikersrol Beheerder | Kantoormedewerker | Klantmedewerker*

* Afhankelijk van de ingestelde rechten

1. Algemeen

Bij het maken van een eigen presentatie of bij het aanpassen van een standaard presentatie, is het mogelijk om de tabbladen waarin de widgets staan aan te passen. Hierdoor kun je de volgorde van de tabbladen kiezen of de namen ervan aanpassen. Dit geeft jou als gebruiker de flexibiliteit om de presentaties volledig naar jouw wensen aan te passen, zodat deze perfect aansluiten op jouw behoeften en die van de klant.

2. Een tabblad toevoegen aan een presentatie

Als je administratie is gekoppeld aan het sjabloon, kun je de tabbladen aanpassen in het sjabloon. Als je administratie niet gekoppeld is aan het sjabloon, kun je de tabbladen direct aanpassen in de administratie. Het proces van het toevoegen van tabbladen is in beide situaties hetzelfde en wordt hieronder beschreven:

• Open de gewenste presentatie waarin een tabblad mag worden toegevoegd.
  • Klik rechts op het 'tandwieltje' voor instellingen en kies 'tabbladen'.

• Kies in het nieuwe venster voor 'Nieuw tabblad toevoegen'.
  • Geef het tabblad een geschikte naam en vul eventueel een omschrijving in.
  • Kies voor opslaan.

3. Een tabblad van een presentatie hernoemen

Mocht je een bestand tabblad een andere naam willen geven, kan dat via onderstaande stappen:

• Open de gewenste presentatie waarin je een tabblad wilt hernoemen.
  • Klik rechts op het 'tandwieltje' voor instellingen en kies 'tabbladen'.
  • Klik op de naam van het tabblad dat je wilt hernoemen.
  • Geen een nieuwe naam op en kies voor opslaan.

4. Een tabblad in een presentatie verplaatsen

Om een tabblad te verplaatsen binnen een presentatie volg je onderstaande stappen:

• Open de gewenste presentatie waarin je een tabblad wilt verplaatsen.
  • Klik rechts op het 'tandwieltje' voor instellingen en kies 'tabbladen'.
  • Sleep in de lijst het tabblad naar de gewenste positie door middel van drag & drop.

5. Een tabblad uit een presentatie verwijderen

Mocht je een bestaand tabblad willen verwijderen dan is dat mogelijk via onderstaande stappen:

• Open de gewenste presentatie waarvan je een tabblad wilt verwijderen.
  • Klik rechts op het 'tandwieltje' voor instellingen en kies 'tabbladen'.
  • Klik op het prullenbak-icoontje achter het tabblad wat verwijderd kan worden.
  • Bevestig de keuze door op 'verwijderen' te klikken.

Let op: Het verwijderen van een tabblad kan niet worden teruggedraaid.